MiCA · Artikel 49 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 49 i MiCA om utgivning och möjlighet till inlösen av e-pengatoken?
Den officiella lydelsen i artikel 49 i MiCA om utgivning och möjlighet till inlösen av e-pengatoken, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. Genom undantag från artikel 11 i direktiv 2009/110/EG ska endast de krav avseende utgivning och möjlighet till inlösen av e-pengatoken som anges i den här artikeln gälla för utgivare av e-pengatoken:
2. Innehavare av e-pengatoken ska ha en fordran gentemot utgivarna av dessa e-pengatoken.
3. Utgivare av e-pengatoken ska ge ut e-pengatoken till ett nominellt belopp och mot erhållande av medel.
4. På begäran av en innehavare av en e-pengatoken ska utgivaren av denna e-pengatoken när som helst och till nominellt värde lösa in den genom att i andra medel än elektroniska pengar betala penningvärdet av den e-pengatoken som innehas av innehavaren av e-pengatoken.
Citat ur Artikel 49, Utgivning och möjlighet till inlösen av e-pengatoken. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.