MiCA · Artikel 47 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 47 i MiCA om plan för inlösen?
Den officiella lydelsen i artikel 47 i MiCA om plan för inlösen, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
1. En utgivare av en tillgångsanknuten token ska upprätta och upprätthålla en operativ plan för att stödja ordnad inlösen av varje tillgångsanknuten token, vilken ska genomföras efter ett beslut av den behöriga myndigheten om att utgivaren inte kan eller sannolikt inte kan fullgöra sina skyldigheter, inbegripet i händelse av insolvens eller, i tillämpliga fall, resolution eller vid återkallande av utgivarens auktorisation, utan att det påverkar inledandet av en krisförebyggande åtgärd eller krishanteringsåtgärd enligt definitionen i artikel 2.1.101 respektive 2.1.102 i direktiv 2014/59/EU eller en resolutionsåtgärd enligt definitionen i artikel 2.11 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2021/23 (44).
2. Planen för inlösen ska visa att utgivaren av den tillgångsanknutna token har förmåga att genomföra inlösen av den utestående utgivna tillgångsanknutna token utan att orsaka otillbörlig ekonomisk skada för innehavarna av denna eller för stabiliteten på marknaderna för reservtillgångarna.
Planen för inlösen ska innehålla avtalsarrangemang, förfaranden och system, inbegripet utnämning av en tillfällig förvaltare i enlighet med tillämplig lag, för att säkerställa att alla innehavare av tillgångsanknutna token behandlas likvärdigt och att intäkterna från försäljningen av de återstående reservtillgångarna utbetalas inom rimlig tid till innehavarna av de tillgångsanknutna token.
Planen för inlösen ska säkerställa kontinuiteten i all kritisk verksamhet som är nödvändig för ordnad inlösen och som bedrivs av utgivare eller av en tredjepartsenhet.
Citat ur Artikel 47, Plan för inlösen. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.