Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 39 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 39 i MiCA om rätt till inlösen?

Den officiella lydelsen i artikel 39 i MiCA om rätt till inlösen, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Innehavare av tillgångsanknutna token ska alltid ha rätt till inlösen gentemot utgivarna av de tillgångsanknutna token, och med avseende på reservtillgångarna när utgivare inte kan uppfylla sina skyldigheter enligt kapitel 6 i denna avdelning. Utgivare ska fastställa, upprätthålla och genomföra tydliga och detaljerade policyer och förfaranden för en sådan permanent rätt till inlösen.

2. På begäran av en innehavare av en tillgångsanknuten token ska en utgivare av en sådan token lösa in den antingen genom att betala ett belopp i andra medel än elektroniska pengar som motsvarar marknadsvärdet på de tillgångar som den tillgångsanknutna token hänvisar till, eller genom att leverera de tillgångar som token hänvisar till. Utgivare ska inrätta en policy för en sådan permanent rätt till inlösen i vilken följande fastställs:

De villkor, inbegripet tröskelvärden, perioder och tidsramar, som gäller för utövandet av en sådan rätt till inlösen för innehavarna av tillgångsanknutna token.

De mekanismer och förfaranden som säkerställer inlösen av de tillgångsanknutna token, även under stressade marknadsförhållanden samt vid genomförande av den återhämtningsplan som anges i artikel 46 eller i händelse av en ordnad inlösen av tillgångsanknutna token i enlighet med artikel 47.

Citat ur Artikel 39, Rätt till inlösen. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 40 i MiCA om förbud mot beviljande av ränta?
  2. Vad säger artikel 38 i MiCA om investering av tillgångsreserven?
  3. Vad säger artikel 41 i MiCA om bedömning av tilltänkta förvärv av utgivare av tillgångsanknutna token?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.