Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 38 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 38 i MiCA om investering av tillgångsreserven?

Den officiella lydelsen i artikel 38 i MiCA om investering av tillgångsreserven, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 38

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Utgivare av tillgångsanknutna token som investerar en del av tillgångsreserven ska endast investera dessa tillgångar i mycket likvida finansiella instrument med minimal marknadsrisk, kreditrisk och koncentrationsrisk. Investeringarna ska kunna avvecklas snabbt och med minimala negativa priseffekter.

2. Enheter i ett företag för kollektiva investeringar i överlåtbara värdepapper (fondföretag) ska anses vara tillgångar med minimal marknadsrisk, kreditrisk och koncentrationsrisk vid tillämpningen av punkt 1, om det fondföretaget endast investerar i tillgångar som specificeras närmare av EBA i enlighet med punkt 5 och om utgivaren av den tillgångsanknutna token säkerställer att tillgångsreserven investeras på ett sådant sätt att koncentrationsrisken minimeras.

3. De finansiella instrument i vilka tillgångsreserven investeras ska förvaras i enlighet med artikel 37.

4. Alla vinster eller förluster, inbegripet variationer i värdet av de finansiella instrument som avses i punkt 1 och eventuella motpartsrisker eller operativa risker som följer av investeringen av tillgångsreserven, ska bäras av utgivaren av den tillgångsanknutna token.

Citat ur Artikel 38, Investering av tillgångsreserven. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 39 i MiCA om rätt till inlösen?
  2. Vad säger artikel 37 i MiCA om förvaring av reservtillgångar?
  3. Vad säger artikel 40 i MiCA om förbud mot beviljande av ränta?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.