MiCA · Artikel 35 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 35 i MiCA om kapitalbaskrav?
Den officiella lydelsen i artikel 35 i MiCA om kapitalbaskrav, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Utgivare av tillgångsanknutna token ska alltid ha en kapitalbas på ett belopp som minst motsvarar det högsta av följande:
2 % av det genomsnittliga värdet av den tillgångsreserv som avses i artikel 36.
En fjärdedel av de fasta omkostnaderna för det föregående året.
Vid tillämpning av första stycket b avser det genomsnittliga värdet av tillgångsreserven reservtillgångarnas genomsnittliga värde vid slutet av varje kalenderdag, beräknat under de föregående sex månaderna.
Citat ur Artikel 35, Kapitalbaskrav. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.