Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 22 · läst 2026-08-18

Vilka skyldigheter följer av artikel 22 i MiCA?

De krav artikel 22 i MiCA lägger på den som omfattas.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 22

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. För varje tillgångsanknuten token med ett utgivningsvärde som överstiger 100 000 000 EUR ska utgivaren kvartalsvis rapportera följande uppgifter till den behöriga myndigheten:

Vid tillämpning av första stycket c och d avses med ”transaktion” varje ändring av den fysiska eller juridiska person som har rätt till den tillgångsanknutna token till följd av överföringen av den tillgångsanknutna token från en adress eller konto i en distribuerad liggare till en annan adress eller ett annat konto.

Transaktioner som är förknippade med utbyte mot medel eller andra kryptotillgångar med utgivaren eller en leverantör av kryptotillgångstjänster ska inte anses ha koppling till användning av den tillgångsanknutna token som bytesmedel, såvida det inte finns belägg för att den tillgångsanknutna token används för avveckling av transaktioner i andra kryptotillgångar.

2. Den behöriga myndigheten får kräva att utgivare av tillgångsanknutna token uppfyller den rapporteringsskyldighet som avses i punkt 1 med avseende på tillgångsanknutna token som ges ut till ett värde under 100 000 000 EUR.

Citat ur Artikel 22, Rapportering om tillgångsanknutna token. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 22 i MiCA?
  2. Vad säger artikel 22 i MiCA om rapportering om tillgångsanknutna token?
  3. Vad säger artikel 23 i MiCA om restriktioner för utgivning av tillgångsanknutna token som i stor utsträckning används som bytesmedel?
  4. Vad säger artikel 21 i MiCA om beviljande eller nekande av auktorisationen?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.