Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 21 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 21 i MiCA om beviljande eller nekande av auktorisationen?

Den officiella lydelsen i artikel 21 i MiCA om beviljande eller nekande av auktorisationen, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 21

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Behöriga myndigheter ska, inom 25 arbetsdagar efter mottagandet av de yttranden som avses i artikel 20.5, fatta ett fullständigt motiverat beslut om att bevilja eller neka den ansökande utgivaren auktorisation, samt inom fem arbetsdagar efter att detta beslut fattats meddela sitt beslut till den ansökande utgivaren. Om en ansökande utgivare auktoriseras ska utgivarens vitbok om kryptotillgångar anses vara godkänd.

2. De behöriga myndigheterna ska neka auktorisation om det finns objektiva och påvisbara belägg för att

ledningsorganet för den ansökande utgivaren kan utgöra ett hot mot en ändamålsenlig, sund och ansvarsfull ledning av utgivaren, mot kontinuiteten i dess verksamhet och mot ett adekvat beaktande av dess kunders intressen och marknadens integritet,

medlemmar i ledningsorganet inte uppfyller de kriterier som anges artikel 34.2,

Citat ur Artikel 21, Beviljande eller nekande av auktorisationen. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 22 i MiCA om rapportering om tillgångsanknutna token?
  2. Vad säger artikel 20 i MiCA om bedömning av ansökan om auktorisation?
  3. Vad säger artikel 23 i MiCA om restriktioner för utgivning av tillgångsanknutna token som i stor utsträckning används som bytesmedel?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.