Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 16 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 16 i MiCA om auktorisation?

Den officiella lydelsen i artikel 16 i MiCA om auktorisation, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    MiCA Artikel 16

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. En person får inte lämna ett erbjudande till allmänheten om eller ansöka om upptagande till handel av en tillgångsanknuten token i unionen, såvida inte den personen är utgivaren av denna tillgångsanknutna token och är

en juridisk person som är etablerad i unionen eller ett annat företag som är etablerat i unionen och som har auktoriserats i enlighet med artikel 21 av den behöriga myndigheten i sin hemmedlemsstat, eller

ett kreditinstitut som uppfyller kraven i artikel 17.

Utan hinder av första stycket får andra personer, efter skriftligt medgivande från utgivaren av en tillgångsanknuten token, erbjuda den tillgångsanknutna token till allmänheten eller ansöka om upptagande till handel av den. Dessa personer ska följa artiklarna 27, 29 och 40.

Citat ur Artikel 16, Auktorisation. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 17 i MiCA om krav på kreditinstitut?
  2. Vad säger artikel 15 i MiCA om ansvar för den informationen som lämnas i en vitbok om kryptotillgångar?
  3. Vad säger artikel 18 i MiCA om ansökan om auktorisation?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.