Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 145 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 145 i MiCA om ändring av förordning (EU) nr 1095/2010?

Den officiella lydelsen i artikel 145 i MiCA om ändring av förordning (EU) nr 1095/2010, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

I artikel 1.2 i förordning (EU) nr 1095/2010 ska första stycket ersättas med följande:

”Myndigheten ska agera enligt de befogenheter som den tilldelas genom denna förordning och vara verksam inom tillämpningsområdet för direktiv 97/9/EG, 98/26/EG, 2001/34/EG, 2002/47/EG, 2004/109/EG och 2009/65/EG, Europaparlamentets och rådets direktiv 2011/61/EU (*9), förordning (EG) nr 1060/2009 och Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU (*10), Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1129 (*11), Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2023/1114 (*12) och, i den mån dessa akter är tillämpliga på företag som tillhandahåller investeringstjänster eller på företag för kollektiva investeringar som erbjuder sina andelar eller aktier till försäljning, utgivare eller erbjudare av kryptotillgångar, personer som ansöker om upptagande till handel eller leverantörer av kryptotillgångstjänster och de behöriga myndigheter som utövar tillsyn över dem, inom ramen för de relevanta delarna av direktiv 2002/87/EG och 2002/65/EG, inbegripet alla direktiv, förordningar och beslut som grundas på dessa akter och alla framtida rättsligt bindande unionsakter genom vilka myndigheten tilldelas uppgifter.

Citat ur Artikel 145, Ändring av förordning (EU) nr 1095/2010. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 146 i MiCA om ändring av direktiv 2013/36/EU?
  2. Vad säger artikel 144 i MiCA om ändring av förordning (EU) nr 1093/2010?
  3. Vad säger artikel 147 i MiCA om ändringar av direktiv (EU) 2019/1937?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.