Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 132 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 132 i MiCA?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 132 i MiCA.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

3. Utan hinder av punkt 2 ska vitesbeloppet uppgå till 3 % av den genomsnittliga dagliga omsättningen under det föregående verksamhetsåret eller, när det gäller fysiska personer, 2 % av den genomsnittliga dagsinkomsten under det föregående kalenderåret. Vitesbeloppet ska beräknas från det datum som anges i EBA:s beslut om åläggande av vitet.

4. Vite ska åläggas för maximalt sex månader från och med att EBA har meddelat sitt beslut. I slutet av den tidsperioden ska EBA se över åtgärden.

Citat ur Artikel 132, Viten. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad blir följden av att bryta mot artikel 132 i MiCA?
  2. Vad säger artikel 132 i MiCA om viten?
  3. När gäller artikel 133 i MiCA?
  4. Vad säger artikel 131 i MiCA om sanktionsavgifter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.