Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 127 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 127 i MiCA om utlämnande av information från tredjeländer?

Den officiella lydelsen i artikel 127 i MiCA om utlämnande av information från tredjeländer, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. EBA får lämna ut information som den mottagit från tillsynsmyndigheter i tredjeländer endast om EBA eller den behöriga myndighet som tillhandahållit EBA informationen har fått uttryckligt medgivande till detta av den tillsynsmyndighet i ett tredjeland som överlämnade informationen och, i tillämpliga fall, om informationen lämnas ut endast för de syften för vilka tillsynsmyndigheten gett sitt medgivande, eller när sådant utlämnande krävs i samband med rättsliga förfaranden.

2. Kravet på uttryckligt samtycke enligt punkt 1 ska inte gälla för andra tillsynsmyndigheter i unionen om den information som de begär behövs för att de ska kunna fullgöra sina uppgifter och ska inte gälla domstolar om den information som de begär behövs för utredningar eller förfaranden som rör överträdelser som omfattas av straffrättsliga påföljder.

Citat ur Artikel 127, Utlämnande av information från tredjeländer. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 127 i MiCA?
  2. Vad säger artikel 128 i MiCA om samarbete med andra myndigheter?
  3. Vad säger artikel 126 i MiCA om administrativa avtal om informationsutbyte mellan EBA och tredjeländer?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.