Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

MiCA · Artikel 107 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 107 i MiCA om samarbete med tredjeländer?

Den officiella lydelsen i artikel 107 i MiCA om samarbete med tredjeländer, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. De behöriga myndigheterna i medlemsstaterna ska vid behov komma överens om samarbetsarrangemang med behöriga tillsynsmyndigheter i tredjeländer om utbyte av information med dessa tillsynsmyndigheter och fullgörandet av skyldigheter enligt denna förordning i dessa tredjeländer. Dessa samarbetsarrangemang ska säkerställa åtminstone ett effektivt informationsutbyte som gör att de behöriga myndigheterna kan utföra sina skyldigheter enligt denna förordning.

En behörig myndighet ska informera EBA, Esma och de andra behöriga myndigheterna om den avser att ingå ett sådant avtal.

2. Esma ska i nära samarbete med EBA när det är möjligt underlätta och samordna utarbetandet av samarbetsarrangemang mellan de behöriga myndigheterna och de behöriga tillsynsmyndigheterna i tredjeländer.

3. Esma ska i nära samarbete med EBA utarbeta förslag till tekniska standarder för tillsyn som fastställer ett malldokument för de samarbetsarrangemang som avses i punkt 1 för användning av de behöriga myndigheterna i medlemsstaterna när detta är möjligt.

Citat ur Artikel 107, Samarbete med tredjeländer. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 108 i MiCA om behöriga myndigheters hantering av klagomål?
  2. Vad säger artikel 106 i MiCA om samordning med Esma eller EBA?
  3. Vad säger artikel 109 i MiCA om register över vitböcker om kryptotillgångar, utgivare av tillgångsanknutna token och e-pengatoken och leverantörer av kryptotillgångstjänster?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.