Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 · Artikel 7 · läst 2026-10-30
Vad säger artikel 7 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om formella krav för avtal utanför fasta affärslokaler?
Den officiella lydelsen i artikel 7 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om formella krav för avtal utanför fasta affärslokaler, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 Artikel 7
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Vid avtal utanför fasta affärslokaler ska den information som föreskrivs i artikel 6.1 lämnas av näringsidkaren till konsumenten som papperskopia eller, om konsumenten samtycker, på ett annat varaktigt medium. Informationen ska vara väl läsbar och avfattad på ett klart och begripligt språk.
2. Näringsidkaren ska tillhandahålla konsumenten en kopia av det undertecknade avtalet eller bekräftelse av avtalet i pappersform eller, om konsumenten samtycker, på ett annat varaktigt medium, och där ska i tillämpliga fall ingå bekräftelse av konsumentens uttryckliga förhandssamtycke och medgivande i enlighet med artikel 16 m.
3. Om en konsument vill att tillhandahållandet av tjänster eller leverans av vatten, gas eller el, i de fall när försäljningen inte sker i en begränsad volym eller en fastställd kvantitet, eller leverans av fjärrvärme ska inledas under den ångerfrist som föreskrivs i artikel 9.2, ska näringsidkaren kräva att konsumenten inkommer med en uttrycklig begäran på ett varaktigt medium.
4. Vid avtal utanför fasta affärslokaler då konsumenten uttryckligen begärt näringsidkarens tjänster för att utföra reparationer eller underhåll och näringsidkaren och konsumenten omedelbart utför sina avtalade skyldigheter och där den betalning som konsumenten ska erlägga inte överstiger 200 EUR
Citat ur Artikel 7, Formella krav för avtal utanför fasta affärslokaler. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vilka skyldigheter följer av artikel 7 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83?
- Vad säger artikel 8 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om formella krav för distansavtal?
- Vad säger artikel 6 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om informationskrav vid distansavtal och avtal utanför fasta affärslokaler?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-10-30, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.