Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 · Artikel 10 · läst 2026-10-30
Vad säger artikel 10 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om utelämnade av information om ångerrätten?
Den officiella lydelsen i artikel 10 i Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 om utelämnade av information om ångerrätten, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Konsumenträttighetsdirektivet 2011/83 Artikel 10
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Om näringsidkaren i strid med artikel 6.1 h inte har informerat konsumenten om ångerrätten ska ångerfristen löpa ut 12 månader efter utgången av den ursprungliga ångerfristen, fastställd i enlighet med artikel 9.2.
2. Om näringsidkaren har informerat konsumenten enligt punkt 1 i denna artikel inom 12 månader räknat från den dag som avses i artikel 9.2, ska ångerfristen löpa ut 14 dagar efter den dag då konsumenten mottagit informationen.
Citat ur Artikel 10, Utelämnade av information om ångerrätten. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-10-30, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.