Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

EHDS · Artikel 20 · läst 2026-08-31

Vilka skyldigheter följer av artikel 20 i EHDS?

De krav artikel 20 i EHDS lägger på den som omfattas.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    EHDS Artikel 20

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Myndigheter för digital hälsa som utses enligt artikel 19 ska vartannat år offentliggöra en verksamhetsrapport som ska innehålla en omfattande översikt över deras verksamhet. Om en medlemsstat utser fler än en myndighet för digital hälsa ska en av dem ansvara för utarbetandet av rapporten och därvid begära nödvändig information från de andra myndigheterna för digital hälsa. Den verksamhetsrapporten ska följa en struktur som överenskommits på unionsnivå inom den styrelse för det europeiska hälsodataområdet (EHDS-styrelsen) som avses i artikel 92. Den verksamhetsrapporten ska åtminstone innehålla information om

de åtgärder som vidtagits för att genomföra denna förordning,

andelen fysiska personer som har tillgång till olika datakategorier i sin elektroniska hälsodokumentation,

hanteringen av förfrågningar från fysiska personer avseende utövandet av deras rättigheter enligt denna förordning,

Citat ur Artikel 20, Rapportering från myndigheter för digital hälsa. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 20 i EHDS?
  2. Vad säger artikel 20 i EHDS om rapportering från myndigheter för digital hälsa?
  3. Vem omfattas av artikel 20 i EHDS?
  4. Vad säger artikel 21 i EHDS om rätt att lämna in klagomål till en myndighet för digital hälsa?
  5. Vad säger artikel 19 i EHDS om myndigheter för digital hälsa?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-31, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.