Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

GDPR · Artikel 43 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 43 i GDPR om certifieringsorgan?

Den officiella lydelsen i artikel 43 i GDPR om certifieringsorgan, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    GDPR Artikel 43

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Utan att det påverkar den behöriga tillsynsmyndighetens uppgifter och befogenheter enligt artiklarna 57 och 58 ska certifieringsorgan som har lämplig nivå av expertis i fråga om dataskydd, efter att ha informerat tillsynsmyndigheten för att den ska kunna utöva sina befogenheter enligt artikel 58.2 h när så är nödvändigt, utfärda och förnya certifiering. Medlemsstat ska säkerställa att dessa certifieringsorgan är ackrediterade av en av eller båda följande:

Den tillsynsmyndighet som är behörig enligt artikel 55 eller 56,

det nationella ackrediteringsorgan som utsetts i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 765/2008 (20) i enlighet med EN-ISO/IEC 17065/2012 och med de ytterligare krav som fastställts av den tillsynsmyndighet som är behörig enligt artikel 55 eller 56.

2. Certifieringsorgan som avses i punkt 1 får ackrediteras i enlighet med den punkten endast om de har

Citat ur Artikel 43, Certifieringsorgan. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 44 i GDPR om allmän princip för överföring av uppgifter?
  2. Vad säger artikel 42 i GDPR om certifiering?
  3. Vad säger artikel 45 i GDPR om överföring på grundval av ett beslut om adekvat skyddsnivå?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.