GDPR · Artikel 29 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 29 i GDPR om behandling under den personuppgiftsansvariges eller personuppgiftsbiträdets överinseende?
Den officiella lydelsen i artikel 29 i GDPR om behandling under den personuppgiftsansvariges eller personuppgiftsbiträdets överinseende, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källtext verifierad mot EUR-Lex
Verifierad
Svaret i den officiella lydelsen
Personuppgiftsbiträdet och personer som utför arbete under den personuppgiftsansvariges eller personuppgiftsbiträdets överinseende, och som får tillgång till personuppgifter, får endast behandla dessa på instruktion från den personuppgiftsansvarige, såvida han eller hon inte är skyldig att göra det enligt unionsrätten eller medlemsstaternas nationella rätt.
Citat ur Artikel 29, Behandling under den personuppgiftsansvariges eller personuppgiftsbiträdets överinseende. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.