Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

GDPR · Artikel 27 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 27 i GDPR om företrädare för personuppgiftsansvariga eller personuppgiftsbiträden som inte är etablerade i unionen?

Den officiella lydelsen i artikel 27 i GDPR om företrädare för personuppgiftsansvariga eller personuppgiftsbiträden som inte är etablerade i unionen, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Om artikel 3.2 tillämpas ska den personuppgiftsansvarige eller personuppgiftsbiträdet skriftligen utse en företrädare i unionen.

2. Skyldigheten enligt punkt 1 i denna artikel ska inte gälla

tillfällig behandling som inte omfattar behandling i stor omfattning av särskilda kategorier av uppgifter, som avses i artikel 9.1, eller behandling av personuppgifter avseende fällande domar i brottmål samt överträdelser, som avses i artikel 10, och som sannolikt inte kommer att medföra en risk för fysiska personers rättigheter och friheter, med hänsyn till behandlingens art, sammanhang, omfattning och ändamål, eller

en offentlig myndighet eller ett offentligt organ.

Citat ur Artikel 27, Företrädare för personuppgiftsansvariga eller personuppgiftsbiträden som inte är etablerade i unionen. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 27 i GDPR?
  2. Vad blir följden av att bryta mot artikel 27 i GDPR?
  3. Vad säger artikel 28 i GDPR om personuppgiftsbiträden?
  4. Vad säger artikel 26 i GDPR om gemensamt personuppgiftsansvariga?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.