Flygpassagerarförordningen 261/2004 · Artikel 3 · läst 2026-10-30
Vad säger artikel 3 i Flygpassagerarförordningen 261/2004 om räckvidd?
Den officiella lydelsen i artikel 3 i Flygpassagerarförordningen 261/2004 om räckvidd, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Flygpassagerarförordningen 261/2004 Artikel 3
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
a) passagerare som reser från en flygplats belägen inom en medlemsstats territorium där fördragets bestämmelser är tillämpliga,
b) passagerare som reser från en flygplats belägen i tredje land till en flygplats belägen inom en medlemsstats territorium där fördragets bestämmelser är tillämpliga, såvida inte de fått förmåner eller kompensation samt fått assistans i det tredje landet, under förutsättning att det lufttrafikföretag som utför flygningen är ett EG-lufttrafikföretag.
2. Punkt 1 skall tillämpas under förutsättning att passagerare
a) har en bekräftad platsreservation på den berörda flygningen och, utom i händelse av inställd flygning enligt artikel 5, har checkat in
Citat ur Artikel 3, Räckvidd. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-10-30, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.