Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Flygpassagerarförordningen 261/2004 · Artikel 3 · läst 2026-10-30

När gäller artikel 3 i Flygpassagerarförordningen 261/2004?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 3 i Flygpassagerarförordningen 261/2004.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

a) passagerare som reser från en flygplats belägen inom en medlemsstats territorium där fördragets bestämmelser är tillämpliga,

b) passagerare som reser från en flygplats belägen i tredje land till en flygplats belägen inom en medlemsstats territorium där fördragets bestämmelser är tillämpliga, såvida inte de fått förmåner eller kompensation samt fått assistans i det tredje landet, under förutsättning att det lufttrafikföretag som utför flygningen är ett EG-lufttrafikföretag.

2. Punkt 1 skall tillämpas under förutsättning att passagerare

- senast 45 minuter före angiven avgångstid, eller

Citat ur Artikel 3, Räckvidd. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 3 i Flygpassagerarförordningen 261/2004 om räckvidd?
  2. Vad säger artikel 4 i Flygpassagerarförordningen 261/2004 om nekad ombordstigning?
  3. När gäller artikel 2 i Flygpassagerarförordningen 261/2004?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-10-30, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.