eIDAS 2.0 · Artikel 51 · läst 2026-08-26
Vad säger artikel 51 i eIDAS 2.0 om övergångsbestämmelser?
Den officiella lydelsen i artikel 51 i eIDAS 2.0 om övergångsbestämmelser, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Säkra anordningar för skapande av underskrifter för vilka överensstämmelsen har fastställts i enlighet med artikel 3.4 i direktiv 1999/93/EG ska även fortsättningsvis anses vara kvalificerade anordningar för skapande av elektroniska underskrifter enligt denna förordning fram till och med den 21 maj 2027.
2. Kvalificerade certifikat som utfärdas till fysiska personer enligt direktiv 1999/93/EG ska även fortsättningsvis anses som kvalificerade certifikat för elektroniska underskrifter enligt denna förordning fram till och med den 21 maj 2026.
3. Förvaltning av kvalificerade anordningar för skapande av elektroniska underskrifter och stämplar på distans som utförs av andra kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster än sådana kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster som tillhandahåller kvalificerade betrodda tjänster för förvaltning av kvalificerade anordningar för skapande av elektroniska underskrifter och stämplar på distans i enlighet med artiklarna 29a och 39a får utföras utan att status som kvalificerad för tillhandahållandet av dessa förvaltningstjänster behöver erhållas förrän den 21 maj 2026.
4. Kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster som har beviljats status som kvalificerad enligt denna förordning före den 20 maj 2024 ska lämna in en rapport om bedömning av överensstämmelse till tillsynsorganet som styrker överensstämmelse med artikel 24.1, 24.1a och 24.1b så snart som möjligt och i alla händelser senast den 21 maj 2026.
Citat ur Artikel 51, Övergångsbestämmelser. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-26, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.