eIDAS 2.0 · Artikel 38 · läst 2026-08-26
Vad säger artikel 38 i eIDAS 2.0 om kvalificerade certifikat för elektroniska stämplar?
Den officiella lydelsen i artikel 38 i eIDAS 2.0 om kvalificerade certifikat för elektroniska stämplar, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Om ett kvalificerat certifikat för elektroniska stämplar tillfälligt har upphävts ska certifikatet vara ogiltigt under perioden för det tillfälliga upphävandet.
Perioden för det tillfälliga upphävandet ska tydligt anges i certifikatdatabasen och certifikatets status som tillfälligt upphävt ska under perioden för det tillfälliga upphävandet vara synlig genom den tjänst som tillhandahåller information om certifikatets status.
1. Kvalificerade certifikat för elektroniska stämplar ska uppfylla kraven i bilaga III.
2. Kvalificerade certifikat för elektroniska stämplar ska inte omfattas av några obligatoriska krav som går utöver kraven i bilaga III.
Citat ur Artikel 38, Kvalificerade certifikat för elektroniska stämplar. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-26, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.