eIDAS 2.0 · Artikel 31 · läst 2026-08-26
Vad säger artikel 31 i eIDAS 2.0 om offentliggörande av en förteckning över certifierade anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter?
Den officiella lydelsen i artikel 31 i eIDAS 2.0 om offentliggörande av en förteckning över certifierade anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Medlemsstaterna ska utan onödigt dröjsmål och senast en månad efter det att certifieringen slutförts till kommissionen lämna information om anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter som har certifierats av de organ som avses i artikel 30.1. De ska utan onödigt dröjsmål och senast en månad efter det att en certifiering har upphört att gälla även informera kommissionen om anordningar för skapande av elektroniska underskrifter som inte längre är certifierade.
2. Kommissionen ska på grundval av den information som inkommit upprätta, offentliggöra och underhålla en förteckning över certifierade anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter.
3. Senast den 21 maj 2025 ska kommissionen genom genomförandeakter fastställa format och förfaranden som ska vara tillämpliga för de ändamål som avses i punkt 1 i denna artikel. Dessa genomförandeakter ska antas i enlighet med det granskningsförfarande som avses i artikel 48.2.
Citat ur Artikel 31, Offentliggörande av en förteckning över certifierade anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 32 i eIDAS 2.0 om krav på validering av kvalificerade elektroniska underskrifter?
- Vad säger artikel 30 i eIDAS 2.0 om certifiering av anordningar för skapande av kvalificerade elektroniska underskrifter?
- Vad säger artikel 32a i eIDAS 2.0 om krav för validering av avancerade elektroniska underskrifter baserade på kvalificerade certifikat?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-26, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.