Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

eIDAS 2.0 · Artikel 22 · läst 2026-08-26

Vad säger artikel 22 i eIDAS 2.0 om förteckningar över betrodda tjänsteleverantörer?

Den officiella lydelsen i artikel 22 i eIDAS 2.0 om förteckningar över betrodda tjänsteleverantörer, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Varje medlemsstat ska upprätta, underhålla och offentliggöra förteckningar med uppgifter om kvalificerade tillhandahållare av betrodda tjänster som den ansvarar för, tillsammans med uppgifter om de kvalificerade betrodda tjänster som dessa tillhandahåller.

2. Medlemsstaterna ska på ett säkert sätt upprätta, underhålla och offentliggöra elektroniskt undertecknade eller förseglade förteckningar som avses i punkt 1 i en form som lämpar sig för automatiserad behandling.

3. Medlemsstaterna ska utan onödigt dröjsmål till kommissionen lämna information om det organ som ansvarar för att upprätta, underhålla och offentliggöra nationella förteckningar över betrodda tjänsteleverantörer, samt närmare uppgifter om var dessa förteckningar offentliggörs, de certifikat som används för att underteckna eller försegla förteckningarna över betrodda tjänsteleverantörer och eventuella ändringar i dem.

4. Kommissionen ska se till att den information som avses i punkt 3 genom en säker kanal görs tillgänglig för allmänheten i elektroniskt undertecknad eller förseglad form som lämpar sig för automatiserad behandling.

Citat ur Artikel 22, Förteckningar över betrodda tjänsteleverantörer. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vem omfattas av artikel 22 i eIDAS 2.0?
  2. Vad säger artikel 23 i eIDAS 2.0 om eU-förtroendemärke för kvalificerade betrodda tjänster?
  3. Vad säger artikel 21 i eIDAS 2.0 om igångsättande av en kvalificerad betrodd tjänst?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-26, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.