Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 61 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 61 i DORA om ändringar av förordning (EU) nr 909/2014?

Den officiella lydelsen i artikel 61 i DORA om ändringar av förordning (EU) nr 909/2014, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 61

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Artikel 45 i förordning (EU) nr 909/2014 ska ändras på följande sätt:

”1. En värdepapperscentral ska identifiera källor till operativ risk, såväl interna som externa, och minimera deras effekt genom att använda lämpliga IKT-verktyg, IKT-processer och IKT-strategier som har inrättats och förvaltas i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2022/2554 (*3), samt andra relevanta lämpliga verktyg, kontroller och förfaranden för andra typer av operativa risker, inbegripet för samtliga avvecklingssystem för värdepapper som den driver.

Punkterna 3 och 4 ska ersättas med följande:

”3. En värdepapperscentral ska för tjänster som den tillhandahåller samt för varje avvecklingssystem för värdepapper som den driver upprätta, genomföra och upprätthålla ändamålsenliga riktlinjer för driftskontinuitet och en plan för katastrofberedskap, inbegripet IKT-kontinuitetspolicy och åtgärds- och återställningsplaner avseende IKT som har inrättats i enlighet med förordning (EU) 2022/2554, för att se till att dess tjänster kan upprätthållas, driften snabbt kan återupptas och värdepapperscentralens skyldigheter kan fullgöras vid händelser som medför en betydande risk för avbrott i verksamheten.

Citat ur Artikel 61, Ändringar av förordning (EU) nr 909/2014. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 62 i DORA om ändringar av förordning (EU) nr 600/2014?
  2. Vad säger artikel 60 i DORA om ändringar av förordning (EU) nr 648/2012?
  3. Vad säger artikel 63 i DORA om ändringar av förordning (EU) 2016/1011?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.