DORA · Artikel 58 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 58 i DORA om översynsklausul?
Den officiella lydelsen i artikel 58 i DORA om översynsklausul, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Senast den 17 januari 2028 ska kommissionen, efter samråd med de europeiska tillsynsmyndigheterna och ESRB, när så är lämpligt, genomföra en översyn och överlämna en rapport till Europaparlamentet och rådet, när så är lämpligt åtföljd av ett lagstiftningsförslag. Översynen ska minst omfatta följande:
Kriterierna för att klassificera tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster som kritiska i enlighet med artikel 31.2.
Den frivilliga karaktären hos den anmälan av betydande cyberhot som avses i artikel 19.
Den ordning som avses i artikel 31.12 och de befogenheter för den ledande tillsynsmyndigheten som föreskrivs i artikel 35.1 d iv första strecksatsen, i syfte att utvärdera om dessa bestämmelser är ändamålsenliga för att säkerställa en effektiv tillsyn av kritiska tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster som är etablerade i ett tredjeland och om det är nödvändigt att etablera ett dotterföretag i unionen.
Citat ur Artikel 58, Översynsklausul. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.