Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 56 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 56 i DORA om dataskydd?

Den officiella lydelsen i artikel 56 i DORA om dataskydd, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. De europeiska tillsynsmyndigheterna och de behöriga myndigheterna får endast behandla personuppgifter om det är nödvändigt för att de ska kunna fullgöra sina respektive skyldigheter och uppgifter enligt denna förordning, särskilt när det gäller utredning, inspektion, begäran om information, kommunikation, offentliggörande, utvärdering, verifiering, bedömning och utarbetande av tillsynsplaner. Personuppgifterna ska behandlas i enlighet med förordning (EU) 2016/679 eller förordning (EU) 2018/1725, beroende på vilken som är tillämplig.

2. Utom där annat föreskrivs i andra sektorsspecifika rättsakter ska de personuppgifter som avses i punkt 1 lagras till dess att de tillämpliga tillsynsuppgifterna fullgjorts och under alla omständigheter i högst 15 år, utom i fall av pågående domstolsförfaranden som kräver ytterligare lagring av sådana uppgifter.

Citat ur Artikel 56, Dataskydd. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 57 i DORA om utövande av delegeringen?
  2. Vad säger artikel 55 i DORA om tystnadsplikt?
  3. Vad säger artikel 58 i DORA om översynsklausul?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.