Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 30 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 30 i DORA om viktiga avtalsbestämmelser?

Den officiella lydelsen i artikel 30 i DORA om viktiga avtalsbestämmelser, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 30

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Rättigheterna och skyldigheterna för den finansiella entiteten och tredjepartsleverantören av IKT-tjänster ska vara tydligt fördelade och skriftligen angivna. Det fullständiga avtalet ska omfatta servicenivåavtalen och dokumenteras i ett skriftligt dokument som parterna ska ha tillgång till på papper eller i ett dokument med ett annat nedladdningsbart, varaktigt och tillgängligt format.

2. De kontraktsmässiga arrangemangen för användning av IKT-tjänster ska innehålla åtminstone följande delar:

En tydlig och fullständig beskrivning av alla funktioner och IKT-tjänster som ska tillhandahållas av tredjepartsleverantören av IKT-tjänster, med uppgift om huruvida underentreprenad av en IKT-tjänst som stöder en kritisk eller viktig funktion eller väsentliga delar därav, är tillåten och, när så är fallet, de villkor som gäller för sådan underentreprenad.

De platser, nämligen regioner eller länder, där de funktioner och IKT-tjänster som har utkontrakterats eller lagts ut på underentreprenad ska tillhandahållas och var uppgifterna ska behandlas, inklusive lagringsplatsen, och ett krav på att tredjepartsleverantören av IKT-tjänster på förhand ska underrätta den finansiella entiteten om den planerar att ändra sådana platser.

Citat ur Artikel 30, Viktiga avtalsbestämmelser. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 31 i DORA om klassificering av tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster som kritiska?
  2. Vad säger artikel 29 i DORA om preliminär bedömning av IKT-koncentrationsrisker på entitetsnivå?
  3. Vad säger artikel 32 i DORA om tillsynsramens struktur?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.