Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 29 · läst 2026-08-18

Vilka skyldigheter följer av artikel 29 i DORA?

De krav artikel 29 i DORA lägger på den som omfattas.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. När finansiella entiteter utför den identifiering och bedömning av risk som avses i artikel 28.4 c ska de även ta hänsyn till om det planerade ingåendet av ett kontraktsmässigt arrangemang avseende IKT-tjänster som stöder kritiska eller viktiga funktioner skulle leda till något av följande:

Flera kontraktsmässiga arrangemang gällande tillhandahållande av IKT-tjänster som stöder kritiska eller viktiga funktioner med samma tredjepartsleverantör av IKT-tjänster eller med nära anknutna tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster.

Finansiella entiteter ska väga fördelarna och kostnaderna med alternativa lösningar, t.ex. användning av olika tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster, med hänsyn till om och hur planerade lösningar motsvarar de affärsbehov och mål som anges i deras strategi för digital motståndskraft.

2. Om de kontraktsmässiga arrangemangen om användning av IKT-tjänster som stöder kritiska eller viktiga funktioner inbegriper möjligheten att en tredjepartsleverantör av IKT-tjänster lägger ut IKT-tjänster som stöder kritisk eller viktig funktion på underentreprenad till andra tredjepartsleverantörer av IKT-tjänster, ska finansiella entiteter väga de fördelar och risker som kan uppstå i samband med en sådan underentreprenad, särskilt när det gäller en IKT-underleverantör som är etablerad i ett tredjeland.

Citat ur Artikel 29, Preliminär bedömning av IKT-koncentrationsrisker på entitetsnivå. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 29 i DORA om preliminär bedömning av IKT-koncentrationsrisker på entitetsnivå?
  2. Vem omfattas av artikel 29 i DORA?
  3. Vad säger artikel 30 i DORA om viktiga avtalsbestämmelser?
  4. Vad säger artikel 28 i DORA om allmänna principer?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.