Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 27 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 27 i DORA om krav för testare vid utförandet av hotbildsstyrd penetrationstestning?

Den officiella lydelsen i artikel 27 i DORA om krav för testare vid utförandet av hotbildsstyrd penetrationstestning, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 27

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Finansiella entiteter ska endast utföra sådana testare för att utföra hotbildsstyrd penetrationstestning som

är allra bäst lämpade och har högst anseende,

har teknisk och organisatorisk kapacitet och uppvisar särskild sakkunskap om underrättelser om hot, penetrationstestning och red-team-testning,

har certifierats av ett ackrediteringsorgan i en medlemsstat eller ansluter sig till formella uppförandekoder eller etiska ramar,

Citat ur Artikel 27, Krav för testare vid utförandet av hotbildsstyrd penetrationstestning. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 27 i DORA?
  2. Vad säger artikel 28 i DORA om allmänna principer?
  3. Vad säger artikel 26 i DORA om avancerad testning av IKT-verktyg, IKT-system och IKT-processer baserad på hotbildsstyrd penetrationstestning?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.