Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DORA · Artikel 20 · läst 2026-08-18

Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 20 i DORA?

Fristerna och tidsgränserna i artikel 20 i DORA, citerade ur lydelsen.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DORA Artikel 20

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Vid utarbetandet av dessa förslag till tekniska standarder för tillsyn ska de europeiska tillsynsmyndigheterna ta hänsyn till den finansiella entitetens storlek och allmänna riskprofil samt karaktären på, omfattningen av och komplexiteten i dess tjänster, verksamhet och insatser, särskilt för att säkerställa att olika tidsfrister för tillämpningen av detta stycke led a ii, beroende på vad som är lämpligt, kan återspegla de finansiella sektorernas särdrag, utan att det påverkar upprätthållandet av en enhetlig strategi för IKT-relaterad incidentrapportering enligt denna förordning och i direktiv (EU) 2022/2555. De europeiska tillsynsmyndigheterna ska, beroende på vad som är tillämpligt, lämna en motivering när de avviker från de metoder som tillämpas inom ramen för det direktivet.

De europeiska tillsynsmyndigheterna ska överlämna de gemensamma förslag till tekniska standarder för tillsyn som avses i första stycket a och de gemensamma förslag till tekniska genomförandestandarder som avses i första stycket b till kommissionen senast den 17 juli 2024.

Citat ur Artikel 20, Harmonisering av rapporteringsinnehåll och mallar. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 20 i DORA om harmonisering av rapporteringsinnehåll och mallar?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 20 i DORA?
  3. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 21 i DORA?
  4. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 19 i DORA?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.