Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DMA · Artikel 53 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 53 i DMA om översyn?

Den officiella lydelsen i artikel 53 i DMA om översyn, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DMA Artikel 53

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Senast den 3 maj 2026, och därefter vart tredje år, ska kommissionen utvärdera denna förordning och rapportera till Europaparlamentet, rådet och Europeiska ekonomiska och sociala kommittén.

2. Genom utvärderingarna ska det bedömas om syftena med denna förordning att säkerställa öppna och rättvisa marknader har uppnåtts och vilka konsekvenser förordningen har för företagsanvändare, särskilt små och medelstora företag, och slutanvändare. Dessutom ska kommissionen utvärdera om tillämpningsområdet för artikel 7 kan utvidgas till att omfatta onlinebaserade sociala nätverkstjänster.

3. Utvärderingarna ska fastställa om det är nödvändigt att ändra regler, bland annat avseende förteckningen över centrala plattformstjänster i artikel 2.2 och de skyldigheter som föreskrivs i artiklarna 5, 6 och 7 och efterlevnadskontrollen av dem, för att säkerställa att digitala marknader i hela unionen är öppna och rättvisa. Till följd av utvärderingarna ska kommissionen vidta lämpliga åtgärder, som får inbegripa lagstiftningsförslag.

4. Medlemsstaternas behöriga myndigheter ska tillhandahålla all relevant information som de har och som kommissionen kan komma att behöva för att utarbeta den rapport som avses i punkt 1.

Citat ur Artikel 53, Översyn. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 54 i DMA om ikraftträdande och tillämpning?
  2. Vad säger artikel 52 i DMA om ändring av direktiv (EU) 2020/1828?
  3. Vad säger artikel 51 i DMA om ändring av direktiv (EU) 2019/1937?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.