DMA · Artikel 36 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 36 i DMA om tystnadsplikt?
Den officiella lydelsen i artikel 36 i DMA om tystnadsplikt, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Den information som samlas in enligt denna förordning ska användas med avseende på tillämpningen av denna förordning.
2. Den information som samlas in enligt artikel 14 ska användas med avseende på tillämpningen av denna förordning, förordning (EG) nr 139/2004 och nationella koncentrationsregler.
3. Den information som samlas in enligt artikel 15 ska användas med avseende på tillämpningen av denna förordning och förordning (EU) 2016/679.
4. Utan att det påverkar det utbyte och den användning av information som tillhandahålls för att användas enligt artiklarna 38, 39, 41 och 43, får kommissionen, medlemsstaternas behöriga myndigheter, deras tjänstemän, anställda och övriga personer som arbetar under dessa myndigheters övervakning liksom fysiska eller juridiska personer, inbegripet revisorer och experter som utnämnts i enlighet med artikel 26.2, inte röja information som de har inhämtat eller utbytt med stöd av denna förordning och som är av sådant slag att den omfattas av tystnadsplikt.
Citat ur Artikel 36, Tystnadsplikt. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.