Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DMA · Artikel 32 · läst 2026-08-18

När gäller artikel 32 i DMA?

Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 32 i DMA.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DMA Artikel 32

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

2. Preskriptionsfristen ska räknas från och med den dag då överträdelsen begicks. Vid fortsatta eller upprepade överträdelser ska dock tiden räknas från och med den dag då överträdelsen upphörde.

3. Eventuella åtgärder som kommissionen vidtar i samband med en marknadsundersökning eller förfaranden avseende en överträdelse ska avbryta preskriptionsfristen för åläggande av böter eller viten. Avbrottet i preskriptionsfristen ska gälla från och med den dag då minst ett företag eller en företagssammanslutning som har deltagit i överträdelsen underrättas om åtgärden. Åtgärder som avbryter preskriptionsfristen ska särskilt utgöras av

4. Efter varje avbrott ska preskriptionsfristen börja löpa på nytt. Preskriptionsfristen ska dock löpa ut senast den dag då en period som är lika med den dubbla preskriptionsfristen har förflutit utan att kommissionen har ålagt böter eller viten. Fristen ska förlängas med den tid under vilken preskriptionen tillfälligt avbryts enligt punkt 5.

Citat ur Artikel 32, Preskriptionsfrister för åläggande av sanktioner. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad blir följden av att bryta mot artikel 32 i DMA?
  2. Vad säger artikel 32 i DMA om preskriptionsfrister för åläggande av sanktioner?
  3. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 32 i DMA?
  4. När gäller artikel 33 i DMA?
  5. När gäller artikel 31 i DMA?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.