DMA · Artikel 3 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 3 i DMA om betecknande som grindvakt?
Den officiella lydelsen i artikel 3 i DMA om betecknande som grindvakt, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Ett företag ska betecknas som grindvakt om
det har en betydande inverkan på den inre marknaden,
det tillhandahåller en central plattformstjänst som är en viktig ingång för företagsanvändare för att nå ut till slutanvändare, och
det har en fast förankrad och varaktig ställning i sin verksamhet eller det kan förutses att det kommer att ha en sådan ställning inom en nära framtid.
Citat ur Artikel 3, Betecknande som grindvakt. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.