Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

DMA · Artikel 19 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 19 i DMA om marknadsundersökning av nya tjänster och nya metoder?

Den officiella lydelsen i artikel 19 i DMA om marknadsundersökning av nya tjänster och nya metoder, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    DMA Artikel 19

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Kommissionen får genomföra en marknadsundersökning i syfte att undersöka om en eller flera tjänster inom den digitala sektorn bör läggas till i förteckningen över centrala plattformstjänster i artikel 2.2 eller i syfte att upptäcka metoder som begränsar centrala plattformstjänsters öppenhet eller som är otillbörliga och som inte på ett ändamålsenligt sätt åtgärdas genom denna förordning. Kommissionen ska vid sin bedömning beakta eventuella relevanta slutsatser från förfaranden enligt artiklarna 101 och 102 i EUF-fördraget angående digitala marknader samt annan relevant utveckling.

2. När kommissionen genomför en marknadsundersökning i enlighet med punkt 1 får den samråda med tredje parter, inbegripet företagsanvändare och slutanvändare av tjänster inom den digitala sektorn som är under utredning samt företagsanvändare och slutanvändare som är föremål för metoder som är under utredning.

3. Kommissionen ska offentliggöra sina resultat i en rapport inom 18 månader från det datum som avses i artikel 16.3 a.

Den rapporten ska överlämnas till Europaparlamentet och rådet samt i lämpliga fall åtföljas av

Citat ur Artikel 19, Marknadsundersökning av nya tjänster och nya metoder. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 20 i DMA om inledande av förfaranden?
  2. Vad säger artikel 18 i DMA om marknadsundersökning av systematisk bristande efterlevnad?
  3. Vad säger artikel 21 i DMA om begäran om upplysningar?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.