Dataförordningen · Artikel 7 · läst 2026-08-18
När gäller artikel 7 i Dataförordningen?
Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 7 i Dataförordningen.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Skyldigheterna i detta kapitel ska inte gälla data som genereras genom användning av uppkopplade produkter som tillverkas eller utformas, eller tillhörande tjänster som tillhandahålls av, ett mikroföretag eller ett litet företag, förutsatt att det företaget inte har ett partnerföretag eller ett anknutet företag i den mening som avses i artikel 3 i bilagan till rekommendation 2003/361/EG som inte betraktas som ett mikroföretag eller ett litet företag och när det mikroföretaget eller det lilla företaget inte tillverkar eller utformar en uppkopplad produkt eller tillhandahåller en tillhörande tjänst på entreprenad.
Detsamma ska gälla för data som genereras genom användning av uppkopplade produkter som har tillverkats eller tillhörande tjänster som har tillhandahållits av ett företag som har betraktats som ett medelstort företag enligt artikel 2 i bilagan till rekommendation 2003/361/EG i mindre än ett år och för uppkopplade produkter under ett år från den dag då de släpptes ut på marknaden av ett medelstort företag.
2. Avtalsvillkor som till nackdel för användaren utesluter tillämpning av, avviker från eller ändrar verkan av användarens rättigheter enligt detta kapitel ska inte vara bindande för användaren.
Citat ur Artikel 7, Tillämpningsområdet för skyldigheter vad gäller datadelning mellan företag och konsumenter och mellan företag. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 7 i Dataförordningen om tillämpningsområdet för skyldigheter vad gäller datadelning mellan företag och konsumenter och mellan företag?
- Vilka skyldigheter följer av artikel 7 i Dataförordningen?
- Vad säger artikel 8 i Dataförordningen om villkor enligt vilka datahållare gör data tillgängliga för datamottagare?
- Vad säger artikel 6 i Dataförordningen om skyldigheter för tredje parter som tar emot data på användarens begäran?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.