Dataförordningen · Artikel 50 · läst 2026-08-18
När gäller artikel 50 i Dataförordningen?
Tillämpningsområdet och tidsgränserna i artikel 50 i Dataförordningen.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
Den ska tillämpas från och med den 12 september 2025.
De skyldigheter som följer av artikel 3.1 ska tillämpas på de uppkopplade produkter och de tillhörande tjänster som släpps ut på marknaden efter den 12 september 2026.
Kapitel III ska endast tillämpas på skyldigheter att göra data tillgängliga enligt unionsrätt eller nationell lagstiftning som antagits i enlighet med unionsrätten som träder i kraft efter den 12 september 2025.
Kapitel IV ska tillämpas på avtal som ingås efter den 12 september 2025..
Citat ur Artikel 50, Ikraftträdande och tillämpning. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.