Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Dataförordningen · Artikel 3 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 3 i Dataförordningen om skyldighet att göra produktdata och data från tillhörande tjänster tillgängliga för användaren?

Den officiella lydelsen i artikel 3 i Dataförordningen om skyldighet att göra produktdata och data från tillhörande tjänster tillgängliga för användaren, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Uppkopplade produkter ska utformas och tillverkas, och tillhörande tjänster ska utformas och tillhandahållas, så att produktdata och data från tillhörande tjänster, inbegripet relevanta metadata som krävs för att tolka och använda dessa data, som standard är direkt tillgängliga för användaren, när detta är relevant och tekniskt möjligt, på ett enkelt, säkert och kostnadsfritt sätt i ett heltäckande, strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format.

2. Innan ett avtal om köp, hyra eller leasing av en uppkopplad produkt ingås ska försäljaren, uthyraren eller leasegivaren, som kan vara tillverkaren, lämna åtminstone följande information till användaren på ett tydligt och begripligt sätt:

Typen, formatet och den uppskattade mängden produktdata som den uppkopplade produkten kan generera.

Huruvida den uppkopplade produkten kan generera data kontinuerligt och i realtid.

Citat ur Artikel 3, Skyldighet att göra produktdata och data från tillhörande tjänster tillgängliga för användaren. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 3 i Dataförordningen?
  2. Vad säger artikel 4 i Dataförordningen om användares och datahållares rättigheter och skyldigheter när det gäller att få åtkomst till, använda och tillgängliggöra produktdata och data från tillhörande tjänster?
  3. Vad säger artikel 2 i Dataförordningen om definitioner?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.