Dataförordningen · Artikel 25 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 25 i Dataförordningen om avtalsvillkor om byte?
Den officiella lydelsen i artikel 25 i Dataförordningen om avtalsvillkor om byte, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. Kundens rättigheter och leverantörens skyldigheter vad gäller ett byte av leverantör av databehandlingstjänster eller, i tillämpliga fall, till lokal IKT-infrastruktur ska tydligt anges i ett skriftligt avtal. Leverantören av databehandlingstjänster ska göra detta avtal tillgängligt för kunden före undertecknandet av avtalet på ett sätt som gör det möjligt för kunden att lagra och återge avtalet.
2. Utan att det påverkar tillämpningen av direktiv (EU) 2019/770 ska det avtal som avses i punkt 1 i denna artikel innehålla åtminstone följande:
Villkor som gör det möjligt för kunden att på begäran byta till en databehandlingstjänst som erbjuds av en annan leverantör av databehandlingstjänster eller att portera alla exporterbara data och digitala tillgångar till lokal IKT-infrastruktur, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast efter den maximala övergångsperioden på 30 kalenderdagar, som ska inledas efter den maximala uppsägningstid som avses i led d, under vilken tjänsteavtalet fortfarande är tillämpligt och under vilken leverantören av databehandlingstjänster ska
ge kunden och tredje parter som kunden har godkänt rimligt bistånd i bytesprocessen,
Citat ur Artikel 25, Avtalsvillkor om byte. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
- Vad säger artikel 26 i Dataförordningen om informationsskyldighet för leverantörer av databehandlingstjänster?
- Vad säger artikel 23 i Dataförordningen om undanröjande av hinder för ett effektivt byte?
- Vad säger artikel 28 i Dataförordningen om avtalsenliga insynsskyldigheter i fråga om internationell åtkomst och överföring?
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.