Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Cyberresiliensakten · Artikel 9 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 9 i Cyberresiliensakten om samråd med berörda parter?

Den officiella lydelsen i artikel 9 i Cyberresiliensakten om samråd med berörda parter, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. När kommissionen utarbetar åtgärder för genomförandet av denna förordning ska den samråda med och beakta synpunkter från berörda parter, såsom berörda myndigheter i medlemsstaterna, företag i den privata sektorn, inbegripet mikroföretag och små och medelstora företag, gemenskapen för programvara med fri och öppen källkod, konsumentorganisationer, den akademiska världen och relevanta unionsbyråer och unionsorgan samt expertgrupper som inrättats på unionsnivå. I synnerhet ska kommissionen på ett strukturerat sätt, när så är lämpligt, samråda med och inhämta synpunkter från dessa berörda parter när den

utarbetar den vägledning som avses i artikel 26,

utarbetar de tekniska beskrivningarna av de produktkategorier som anges i bilaga III i enlighet med artikel 7.4, bedömer behovet av eventuella uppdateringar av förteckningen över produktkategorier i enlighet med artiklarna 7.3 och 8.2 eller genomför den bedömning av potentiella marknadseffekter som avses i artikel 8.1, utan att det påverkar tillämpningen av artikel 61,

gör förberedande arbete inför utvärderingen och översynen av denna förordning.

Citat ur Artikel 9, Samråd med berörda parter. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 10 i Cyberresiliensakten om förbättra kompetensen i en cyberresilient digital miljö?
  2. Vad säger artikel 8 i Cyberresiliensakten om kritiska produkter med digitala element?
  3. Vad säger artikel 11 i Cyberresiliensakten om allmän produktsäkerhet?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.