Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

Cyberresiliensakten · Artikel 31 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 31 i Cyberresiliensakten om teknisk dokumentation?

Den officiella lydelsen i artikel 31 i Cyberresiliensakten om teknisk dokumentation, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. Den tekniska dokumentationen ska omfatta alla relevanta data eller uppgifter om de metoder som tillverkaren använt för att säkerställa att produkter med digitala element och de processer som införts av tillverkaren uppfyller de väsentliga cybersäkerhetskrav som fastställs i bilaga I. Den ska åtminstone omfatta de aspekter som fastställs i bilaga VII.

2. Den tekniska dokumentationen ska upprättas innan produkten med digitala element släpps ut på marknaden och ska uppdateras kontinuerligt, vid behov, under åtminstone stödperioden.

3. För de produkter med digitala element som avses i artikel 12 vilka även omfattas av andra unionsrättsakter som föreskriver teknisk dokumentation ska en enda serie teknisk dokumentation upprättas med den information som avses i bilaga VII och den information som föreskrivs i andra unionsrättsakter.

4. Den tekniska dokumentation och korrespondens som avser förfaranden för bedömning av överensstämmelse ska upprättas på ett officiellt språk i den medlemsstat där det anmälda organet finns eller på ett språk som kan godtas av det organet.

Citat ur Artikel 31, Teknisk dokumentation. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 31 i Cyberresiliensakten?
  2. Vad säger artikel 32 i Cyberresiliensakten om förfaranden för bedömning av överensstämmelse för produkter med digitala element?
  3. Vad säger artikel 30 i Cyberresiliensakten om regler och villkor för anbringande av CE-märkning?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.