Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

EUDR · Artikel 38 · läst 2026-08-22

Vad säger artikel 38 i EUDR om ikraftträdande och tillämpningsdatum?

Den officiella lydelsen i artikel 38 i EUDR om ikraftträdande och tillämpningsdatum, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    EUDR Artikel 38

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

I följande tabell förtecknas varor enligt klassificeringen i Kombinerade nomenklaturen i bilaga I till förordning (EEG) nr 2658/87 som avses i artikel 1 i den här förordningen.

Denna förordning ska inte vara tillämplig på varor som helt och hållet har framställts av material som har avslutat sin livscykel och annars skulle ha bortskaffats som avfall enligt definitionen i artikel 3.1 i direktiv 2008/98/EG, med undantag för biprodukter från en tillverkningsprocess om den processen omfattade material som inte var avfall enligt definitionen i artikel 3.1 i det direktivet.

a) produktprover som är av ringa värde och kvantitet och som kan konsumeras eller användas endast för att begära beställningar av varor av den typ de representerar, under förutsättning att presentationssätt och kvantitet, för produkter av samma typ eller kvalitet, utesluter konsumtion eller användning för något annat ändamål än att eftersträva beställningar,

Citat ur Artikel 38, Ikraftträdande och tillämpningsdatum. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. När gäller artikel 38 i EUDR?
  2. Vad säger artikel 37 i EUDR om upphävande?
  3. Vad säger artikel 36 i EUDR om kommittéförfarande?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.