Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

ACCESSIBILITY · Artikel 18 · läst 2026-08-22

Vad säger artikel 18 i ACCESSIBILITY om regler och villkor för anbringande av CE-märkning?

Den officiella lydelsen i artikel 18 i ACCESSIBILITY om regler och villkor för anbringande av CE-märkning, citerad ur rättsakten.

Källstatus

Svaret i den officiella lydelsen

1. CE-märkningen ska anbringas på produkten eller dess märkskylt så att den är synlig, läsbar och outplånlig. Om detta inte är möjligt eller lämpligt på grund av produktens art ska märket anbringas på förpackningen och i de medföljande dokumenten.

2. CE-märkningen ska anbringas innan produkten släpps ut på marknaden.

3. Medlemsstaterna ska utgå från befintliga mekanismer för att säkerställa att bestämmelserna om CE-märkning tillämpas korrekt och vidta lämpliga åtgärder i händelse av otillbörlig användning av den märkningen.

Citat ur Artikel 18, Regler och villkor för anbringande av CE-märkning. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 19 i ACCESSIBILITY om marknadskontroll av produkter?
  2. Vad säger artikel 20 i ACCESSIBILITY om förfaranden på nationell nivå för att hantera produkter som inte uppfyller de tillämpliga tillgänglighetskraven?
  3. Vad säger artikel 16 i ACCESSIBILITY om eU-försäkran om överensstämmelse för produkter?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-22, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.