Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 8 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 8 i PSD2 om kapitalbas?

Den officiella lydelsen i artikel 8 i PSD2 om kapitalbas, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 8

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Betalningsinstitutens kapitalbas får inte underskrida det belopp för startkapitalet som avses i artikel 7 eller beloppet för kapitalbasen beräknat i enlighet med artikel 9 i detta direktiv, beroende på vilket som är högst.

2. Medlemsstaterna ska vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra att de poster som får ingå i kapitalbasen används flera gånger, när betalningsinstitutet tillhör samma koncern som ett annat betalningsinstitut, kreditinstitut, värdepappersföretag, kapitalförvaltningsbolag eller försäkringsföretag. Denna punkt ska även tillämpas när betalningsinstitutet är av hybridkaraktär och bedriver annan verksamhet än att tillhandahålla betaltjänster.

3. Om villkoren enligt artikel 7 i förordning (EU) nr 575/2013 är uppfyllda, får medlemsstaterna eller deras behöriga myndigheter välja att inte tillämpa artikel 9 i det här direktivet på betalningsinstitut som omfattas av den gruppbaserade tillsynen av moderkreditinstitutet enligt direktiv 2013/36/EU.

Citat ur Artikel 8, Kapitalbas. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 9 i PSD2 om beräkning av kapitalbasen?
  2. Vad säger artikel 7 i PSD2 om startkapital?
  3. Vad säger artikel 10 i PSD2 om skyddskrav?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.