Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 71 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 71 i PSD2 om underrättelse och rättelse i samband med icke auktoriserade eller felaktigt utförda betalningstransaktioner?

Den officiella lydelsen i artikel 71 i PSD2 om underrättelse och rättelse i samband med icke auktoriserade eller felaktigt utförda betalningstransaktioner, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 71

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. När betaltjänstanvändaren får kännedom om en icke auktoriserad eller felaktigt genomförd betalningstransaktion som ger upphov till en fordran, även sådan som följer av artikel 89, ska betaltjänstanvändaren endast få rättelse om betaltjänstanvändaren underrättar sin betaltjänstleverantör utan onödigt dröjsmål och senast 13 månader efter debiteringsdagen.

Tidsfristerna för underrättelse som fastställs i första stycket är inte tillämpliga då betaltjänstleverantören varken har lämnat information om betalningstransaktionen eller gjort informationen tillgänglig i enlighet med avdelning III.

2. Om en leverantör av betalningsinitieringstjänster är inblandad ska betaltjänstanvändaren få rättelse av den kontoförvaltande betaltjänstleverantören enligt punkt 1 i den här artikeln utan att det påverkar tillämpningen av artiklarna 73.2 och 89.1.

Citat ur Artikel 71, Underrättelse och rättelse i samband med icke auktoriserade eller felaktigt utförda betalningstransaktioner. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 71 i PSD2?
  2. Vilka tidsfrister gäller enligt artikel 71 i PSD2?
  3. Vad säger artikel 72 i PSD2 om bevis för autentisering och genomförande av betalningstransaktioner?
  4. Vad säger artikel 70 i PSD2 om betaltjänstleverantörens skyldigheter med avseende på betalningsinstrument?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.