Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 59 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 59 i PSD2 om valuta och valutakonvertering?

Den officiella lydelsen i artikel 59 i PSD2 om valuta och valutakonvertering, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 59

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Betalningarna ska göras i den valuta som parterna kommit överens om.

2. När en valutakonverteringstjänst erbjuds före initieringen av betalningstransaktionen och om denna tjänst erbjuds i en uttagsautomat, på försäljningsstället eller av betalningsmottagaren, ska den part som erbjuder betalaren valutakonverteringstjänsten för betalaren uppge alla avgifter samt den växelkurs som ska användas för konvertering av betalningstransaktionen.

Betalaren ska godkänna valutakonverteringstjänsten på denna grundval.

Citat ur Artikel 59, Valuta och valutakonvertering. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 60 i PSD2 om information om extra avgifter eller nedsättning?
  2. Vad säger artikel 58 i PSD2 om information till betalningsmottagaren om enskilda betalningstransaktioner?
  3. Vad säger artikel 61 i PSD2 om tillämpningsområde?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.