Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 57 · läst 2026-08-18

Vilka skyldigheter följer av artikel 57 i PSD2?

De krav artikel 57 i PSD2 lägger på den som omfattas.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 57

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

1. Efter det att den enskilda betalningstransaktionens belopp har debiterats betalarens konto, eller efter mottagande av betalningsordern om betalaren inte använder något betalkonto, ska betalarens betaltjänstleverantör utan onödigt dröjsmål och på samma sätt som föreskrivs i artikel 51.1 ge betalaren information om allt följande:

Betalningstransaktionens avgifter och, i tillämpliga fall, en specificering av det avgiftsbelopp eller av den ränta som betalaren ska betala.

2. Ramavtal ska innehålla ett villkor om att betalaren kan kräva att informationen enligt punkt 1 regelbundet ska lämnas eller göras tillgänglig minst en gång i månaden, avgiftsfritt och på ett överenskommet sätt så att betalaren kan lagra och återskapa informationen i oförändrad form.

Citat ur Artikel 57, Information till betalaren om enskilda betalningstransaktioner. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vad säger artikel 57 i PSD2 om information till betalaren om enskilda betalningstransaktioner?
  2. Vilka skyldigheter följer av artikel 58 i PSD2?
  3. Vilka skyldigheter följer av artikel 56 i PSD2?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.