PSD2 · Artikel 5 · läst 2026-08-18
Vad säger artikel 5 i PSD2 om ansökningar om auktorisation?
Den officiella lydelsen i artikel 5 i PSD2 om ansökningar om auktorisation, citerad ur rättsakten.
Källstatus
- Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad
Läsdatum
Svaret i den officiella lydelsen
1. För att ett betalningsinstitut ska kunna auktoriseras som sådant måste en ansökan inlämnas till de behöriga myndigheterna i hemmedlemsstaten tillsammans med följande:
En verksamhetsplan, där det särskilt anges vilka slag av betaltjänster som planeras.
En affärsplan med en budgetprognos för de tre första räkenskapsåren, där det visas att den sökande har förmåga att utnyttja system, resurser och förfaranden som är lämpliga och väl anpassade för en sund verksamhet.
Bevis för att betalningsinstitutet har det startkapital som anges i artikel 7.
Citat ur Artikel 5, Ansökningar om auktorisation. Texten är inte omskriven.
Öppna artikeln på EUR-LexFör utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter
Följdfrågor
Vidare i registret
Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.