Legal sources with official primary sources

Printed ·

Hoppa till innehåll
Hoppa till svaret

Källstatus och läsdatum redovisas separat. Läsdatum är inte källverifiering.

PSD2 · Artikel 46 · läst 2026-08-18

Vad säger artikel 46 i PSD2 om information till betalaren och betalningsmottagaren efter initieringen av en betalningsorder?

Den officiella lydelsen i artikel 46 i PSD2 om information till betalaren och betalningsmottagaren efter initieringen av en betalningsorder, citerad ur rättsakten.

Källstatus

  • Källhänvisning registrerad, källtext ej omverifierad

    PSD2 Artikel 46

    Läsdatum

Svaret i den officiella lydelsen

När en betalningsorder initieras via en leverantör av betalningsinitieringstjänster ska leverantör av betalningsinitieringstjänster, utöver den information och de villkor som anges i artikel 45, till betalaren och i tillämpliga fall till betalningsmottagaren omedelbart efter initieringen tillhandahålla eller tillgängliggöra samtliga följande uppgifter:

En bekräftelse av att betalningsordern initierats med betalarens kontoförvaltande betaltjänstleverantör.

En referens som gör det möjligt för betalaren och betalningsmottagaren att identifiera betalningstransaktionen och, i förekommande fall, för betalningsmottagaren att identifiera betalaren samt all information som överförts tillsammans med betalningstransaktionen.

I tillämpliga fall alla avgiftsbelopp som ska betalas till leverantören av betalningsinitieringstjänster för transaktionen och i tillämpliga fall en specificering av beloppen för sådana avgifter.

Citat ur Artikel 46, Information till betalaren och betalningsmottagaren efter initieringen av en betalningsorder. Texten är inte omskriven.

Öppna artikeln på EUR-Lex

För utvecklare: samma svar som JSON, gratis med källa. Hämta JSON · Graf · Beslut · Öppna agenter

Följdfrågor

  1. Vilka skyldigheter följer av artikel 46 i PSD2?
  2. Vad säger artikel 45 i PSD2 om information och villkor?
  3. Vad säger artikel 48 i PSD2 om information till betalaren efter mottagande av betalningsordern?

Vidare i registret

Frågan är genererad ur artikelns officiella rubrik. Svaret är den lydelse registret läste 2026-08-18, beskrivande information, inte juridisk rådgivning.